Ameliyatsız Estetik

Ameliyatsız teknikler, estetik cerrahide hastaların sorunlarına hızlı çözüm sunan, belli bir ömrü olan uygulamalardır. Daha uzun ömürlü ve geri dönüşümsüz çözüm için cerrahi tekniklerin uygulanması gerekir. Son yıllarda gelişen minimal invaziv ve ameliyatsız teknikler ile çeşitli çözüm yöntemleri sunmaktadır. Seçim yapmadan önce cerrahi ve cerrahi olmayan tekniklerin sunduğu imkanlar ve sonuçlarının doğru bilinmesi gerekir.

Ameliyatsız Tekniklerle Yüz Bölgesinde Yapılabilecekler Nelerdir?

Yüz bölgesi botokstan dermal dolgu maddelerine, kimyasal peeling’lerden lazerlere ve mikro iğnelere kadar çok sayıda cerrahi olmayan seçenek alanına sahiptir. Doğru problemler tedavi edildiğinde ameliyatsız tedaviler yüzde oldukça etkili sonuçlar sağlayabilir. Alın, kaşların arasındaki ve gözlerin kenarlarındaki geçici kırışıklıklar botoks ile geçici olarak giderilebilir.

Öncesi ve Sonrası

Ameliyatsız Estetik1

Ameliyatsız Estetik İçin En Çok Sorulan Sorular

Botulinum toksini (Botoks), mezoterapi ve dolgu enjeksiyonları en çok talep edilen ameliyatsız işlemler arasındadır. Bu prosedürler dışında özel cihazlar kullanılarak yapılabilecek bazı prosedürler vardır.
Prosedürün türüne bağlıdır. Botoks sonuçları ortalama 4-6 ay sürer. Kesinlikle daha uzun süren hastalar var. Dolgu enjeksiyonları, enjekte edilecek bölgeye ve kişiye göre değişmekle birlikte sonuçları 1-3 yıl kadar sürer. Ses dalgalarının enerjisine dayalı cihazların etkisi kişiden kişiye ve yaşlanma düzeyine göre değişmekle birlikte her yıl tekrarlanarak optimum sonuçların elde edildiğini görüyoruz.
Bu işlemlerin hiçbir zararı yoktur. Bununla birlikte, bu prosedürlerin her birinin kullanımlarına ilişkin belirli koşulları vardır. Aşırı uygulama veya hassasiyet durumlarında, bu prosedürlerde bazı dezavantajlar ortaya çıkabilir. Ancak bu, günlük hayatımızda maruz kaldığımız risklerden daha fazla bir risk değildir ve olumsuz bir durum olması durumunda her zaman yanımızda bir çözüm vardır.
Tedavi hastanın yaşına, beklentilerine ve ihtiyaçlarına göre yapılır. Kırışıklıklar, yüz sarkması ve hacim kaybı gibi soruna bağlıdır ve istenilen sonuca ulaşmak için uygun tedaviler birlikte uygulanır. Botoks ile kas hareketleri durdurularak mimiklerden kaynaklanan kırışıklıklar azaltılır. Dolgular, çizgileri ve boşlukları doldurmak için kullanılır.
Yüzün tüm bölgelerine dolgu enjeksiyonu yapılabilir. Dolgu enjeksiyonları söz konusu olduğunda tek tipten bahsetmiyoruz. Her bölgenin farklı bir dolgu enjeksiyonu vardır. Göz altı bölgesine özel bir dolgu enjeksiyonu, göz çevresindeki ince deri altındaki yüzeysel deri için dolgu, elmacık kemiklerinin dolgunluğunu arttırmak için yoğun çapraz bağlar içeren dolgular tercih edilir. Burun, çene, dudaklar ve alın da dolgu enjekte ettiğimiz alanlardır. Botulinum toksin proteini olan Botox, sinir hücrelerini bloke ederek yüz kaslarındaki kırışıklıkları durdurur. Bu etki yüzün hemen hemen her yerinde sağlanabilir, ancak genellikle alına, göz çevresine, ağız ve burun çevresine Botoks enjekte ederiz.
Dolgu enjeksiyonları genellikle alan başına 15-30 dakika sürer.
İşlem enjeksiyonla yapıldığı için çok hafif şişlik olabilir ve buz uygulaması iyi olacaktır. Özellikle dudak enjeksiyonları ile şişlik olasılığı biraz daha yüksektir.
Plazma tedavisi her türlü tüp ile yapılamaz. Gerçek plazma, özel plazma tüpleri kullanılarak işlenir. Sadece kırmızı kan hücrelerinden kurtuluyoruz ve sadece plazma tedavileri için plazma kullanıyoruz. Sarı renkte olmalıdır. (Renk kırmızı, pembe veya bulanık olmamalıdır; elde edilen plazma kırmızı kan hücreleri, beyaz kan hücreleri ve antikoagülan sitrat içermemelidir.)
Trombosit konsantrasyon sistemi sertifikalı, trombosit etkinliği ve klinik çalışmalarla kanıtlanmış yüksek büyüme faktörü konsantrasyonu ile gerçek plazma rejimini takip etmek zorunludur. Basit filtreler, kum saati benzeri plastik kaplar, silikon bazlı ayırıcı jel içeren sistemler, laboratuvar teşhis tüpleri, cam laboratuvar tüpleri veya enjeksiyonla oluşan sistemlerle güvenli ve etkili trombosit konsantreleri elde etmek imkansızdır. Uygun olmayan rejimlerin kullanılması sağlık açısından risk oluşturur ve tedaviyi olumsuz etkiler. Bu nedenle, gerçek plazma tüplerinin kullanılması çok önemlidir.
Plazma tedavisi uzun yıllardır tıbbın birçok dalında uygulanan etkili ve güvenilir bir yöntemdir. Diş hekimliğinde periodontal doku iyileşmesini desteklemek, implant tedavileri ve yanık bakım ünitelerinde kullanılır; Daha hızlı yara ve yanık iyileşme sürecine yardımcı olur. Fizik tedavi ve ortopedide kas ve eklem sağlığını desteklemek, yaralı kas ve eklemlerin iyileşmesini hızlandırmak için kullanılır. Estetik cerrahide bir ameliyat sonrası doku iyileşmesini hızlandırmak için kullanılır. Dermatoloji, plastik cerrahi ve medikal kozmetikte cilt gençleştirme, ciltte yaşlanma çizgisinin azaltılması, kırışıklıkların tedavisi, ciltte oluşan yara, iz, çatlak ve lekelerin tedavisinde ve saç dökülmelerinde oldukça tercih edilmektedir. Plazma tedavisi ile ilgili pek çok bilimsel çalışma ve klinik çalışma bulunmaktadır.
Evet kalıcıdır. Çoğu yüz gerdirme, 7 ila 15 yıl arasında değişen çok uzun bir süre sürer. Sonucun süresi kişinin cilt yapısına, iskelet yapısına, kullanılan tekniğe ve bu tekniği uygulayan cerraha göre değişebilir.
Yüz germe ameliyatı için olağan kesi, bir saç tutamında başlar ve kulağa doğru kıvrılır, saç çizgisine kadar uzanır ve kulağın arkasında sona erer. Kesi izi bırakacak olsa da kesiğin büyük bir kısmı saç çizgisinin içine gizlenecek ve saç çizgisi içindeki gizlenmemiş kısım doğal bir kıvrımda kamufle edilecektir. İyileşmenin ilk 3-4 haftasında izler kırmızı ve belirgin olacaktır.
Alın germe - kaş kaldırma - yanak kaldırma (orta yüz) - boyun germe - liposuction - göz kapağı cerrahisi (Blefaroplasti) - rinoplasti - diğer ameliyatlar (deri lezyonlarının giderilmesi, dermabrazyon vb.).

WhatsApp