Kaş Ekimi

Kaşlar kazalar, yanıklar, dermatolojik rahatsızlıklar sonucu ve sıkça alınmasından dolayı kaybedilebilirler. Kalınlaştırılmak istense dahi başarılı olunamamaktadır. Kalın kaş sahibi olmak veya hiç kaşı olamayan hastalar için kaş ekimi uygulanabilir.

Hastanın donör alanı belirlendikten sonra özel uçlu mikro motor aracılığı ile   lokal anestezi altında özellikle tekli saç kökleri alınır. Alınan saç kökleri steril cam kaseler içerisindeki uygun solüsyonda ve uygun oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Alım işlemi tamamlandıktan sonra hastanın ekim yapılacak kaş alanı yüz hatlarına en uygun şekilde belirlenir ve kök dağılımı planlanır. Belirlenen dağılım doğrultusunda uygun sıklık ve yöne göre hastaya kanal açma işlemi uygulanır. En son olarak açılan kanallara uygun ortamda bekletilen saç kökleri transfer edilir.

Tüm bu işlemler 4-6 saat sürer. İşlemler arasında hastaya yemek ve ihtiyaç molası verilir, hastanın konforu sağlanır.

İşlemden sonra verilen talimatlara uyulduğu sürece hastanın yüzünde şişlik, ağrı ya da kanama gibi komplikasyonlar olmaz. İşlem sonrasında reçete edilen ilaçların düzenli olarak kullanılması ve tavsiye edilen talimatlara dikkat edilmesi gerekir. Bu süre maksimum bir haftadır, hasta 2– 3 gün içerisinde normal hayatına geri dönebilir. Hastanın kaşların tamamen çıkması 6 ile 12 ay arasında sürmektedir.

WhatsApp